Ministrul Muncii, simona Bucura-Oprescu, anunță introducerea în noua lege a salarizării din sistemul public un spor lunar pentru bugetari, sub pretextul că „va încuraja performanţa”.

„Ne dorim să avem o lege care să aducă claritate, iar pentru muncă egală plata să fie egală. Legea trebuie să aibă un mecanism de limitare a modificărilor ad-hoc. Va fi introdus un spor lunar care va încuraja performanţa. Rolul nostru este să venim cu politici active pentru forţa calificată de muncă”, scrie pe Facebook Simona Bucura-Oprescu.

Ministrul Muncii susține că a purtat discuții-maraton cu „profesioniştii din transporturile aeronautice, Apele Române, energie, Agenţia Nucleară şi Deşeuri Radioactive, turism, Agenţia Naţională de Integritate, Oficiul Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor, Curtea de Conturi, Consiliul Concurenţei şi sindicatele reprezentative ale acestor instituţii”.

„Profesioniştii prezenţi la dialog au expus provocările pe care le întâmpină la locurile de muncă şi au susţinut că este nevoie de o lege nouă care să elimine inechităţile din salarizarea în sistemul public”, arată ministra Muncii.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version