Persoanele care vor solicita acordarea venitului minim de incluziune vor fi înscrise, „automat”, ca fiind aflate în căutarea unui loc de muncă, a transmis, luni, ministrul Muncii, Marius Budăi.

Ministrul care lucrează la o nouă lege a pensiilor, din care va trebui să elimine pensiile sociale, deoarece PNRR prevede că acestea se acordă exclusiv pe baza contributivității, a precizat că mai sunt circa 150.000 de beneficiari de ajutor social.

Aceasta, în condițiile în care circa 1 milioan de pensii sunt sociale, adică fără minimum 15 ani de contributivitate.

„Pentru că soluţiile de intervenţie financiară trebuie dublate de o serie întreagă de alte măsuri din domeniile educaţiei, sănătăţii şi locuirii, am decis ca în Legea venitului minim de incluziune să combinăm partea de beneficii acordate cu cea de servicii asigurate. Astfel, oricine solicită acordarea venitului minim de incluziune, automat va fi înscris şi ca solicitant de servicii sociale, dar şi ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă, iar autorităţile sunt obligate să pregătească planuri de acţiune comunitară pentru sprijinirea acestor categorii de persoane. Deşi lupta cu sărăcia nu este uşoară şi uneori pare că este în zadar, cifrele ne dau curaj: dacă în anul 2011 aveam 400.000 de beneficiari de ajutor social, astăzi am ajuns la 150.000 şi vreau să le mulţumesc tuturor celor care lucrează neobosit, zi de zi, pentru a-i scoate pe semenii lor din sărăcie”, a scris Budăi pe Facebook.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version