Luni încep dezbaterile, în comisiile parlamentare – pentru avize, pe marginea Bugetului de stat pentru anul 2023, al cărui proiect a fost aprobat, joia trecută, de Guvernul Ciucă.

Votul în plenul Parlamentului va fi dat joi, înaintea vacanței de iarnă a deputaților și senatorilor.

Potrivit ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, bugetul pe anul viitor este construit pe o prognoză de PIB nominal de 1.552,1 miliarde de lei, cu o creştere reală de 2,8%, dar şi pe o descreştere a deficitelor, respectiv deficitul de cont curent scade la 8,5% de la 8,8% şi deficitul public – la 4,4% din PIB de la 5,7%.

Calendarul dezbaterilor

Parlamentarii au avut termen până duminică, la ora 18,00, să depună amendamente la cele două proiecte.

Conducerea Parlamentului va stabili, luni dimineaţă, şi timpii alocaţi dezbaterilor generale care le revin grupurilor parlamentare în Comisiile reunite de buget-finanţe, a căror şedinţă va începe la ora 11,00.

Luni de la ora 15,00 şi marţi, până la finalizare, au loc dezbaterile cu ordonatorii principali de credite în Comisiile de buget-finanţe.

Miercuri, de la ora 15,00, proiectul bugetului de stat va intra în dezbaterea plenului Parlamentului, zi în care dezbaterile vor continua până la finalizare, iar votul final va fi joi.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version