Ministrul PSD al Finanțelor, Adrina Câciu, neagă gaura de peste 20 de milioane de lei la buget după doar 3 luni de execuție bugetară, de la aprobarea din decembrie a bugetului de stat pentru anul 2023.

Boloș face la loc comanda în privința lefurilor bugetarilor, după ce l-a contrazis Ciucă: „Nici vorbă! Dacă trebuie, mi-aș tăia din salariu”

Câciu dă vina pe șeful ANAF, Lucian Heiuș, de la PNL, pentru neîncasarea a 4,7 mld lei faţă de cât era programat în primele trei luni ale acestui an.

„Gaura la bugetul de stat nu este în niciun caz de 20 de miliarde”, a spus ministrul, marți, în plenul Camerei Deputaților, la Ora Guvernului, adăugând că „încetinirea veniturilor sau a colectării veniturilor se cifrează undeva la cifra de 4,7 miliarde lei faţă de programat”.

Ciucă îl contrazice pe Boloș în privința tăierii salariilor bugetarilor. Ba, mai mult: „Angajări la stat, în funcție de nevoi”

„Şi acum o să vă mai spun un lucru şi să vă fac o poză: Dacă România are de încasat 25 de miliarde şi o evaziune fiscală estimată la 12%, nu credeţi că este bine să întărim colectarea? Eu zic că da şi trebuie să luptăm pentru asta. Dar, până unele lucruri de acest gen se întâmplă, este bine ca şi statul să ia măsuri de consolidare bugetară pe partea cheltuielilor şi să dea Dumnezeu ca la rectificare veniturile să fie pe măsura estimatului şi atunci poate găsim ca supliment un pachet de măsuri pentru populaţie. Vă asigur că ceea ce face Guvernul acest moment este un gest de responsabilitate tot cetăţenii ne cer ca statul să fie mai slab, mai suplu. Nu cred că este greu să facem acest efort împreună şi să reducem din cheltuielile bugetare”, a mai spus Câciu. 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version