Membrii Camerei Deputaţilor au avizat favorabil, miercuri, solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru reţinerea şi arestarea preventivă a deputatului Ioan Oltean, fost vicepreşedinte al Partidului Democrat Liberal.

ioan oltean

Oltean este acuzat de trafic de influenţă şi de complicitate la abuz în serviciu într-un dosar ce priveşte Mafia Retrocedărilor Ilegale. Concret, deputatul este acuzat de procurorii DNA că a încasat 600.000 de euro de la afaceristul Mihai Rotaru, patronul clubului de fotbal CS Universitatea Craiova, pentru a se folosi de influenţa avută pe lângă şefii Autorităţii Naţionale a Restituirii Proprietăţilor şi a-l ajuta pe afacerist să obţină despăgubiri uriaşe, 25 de milioane de euro, pentru un teren supraevaluat de cinci ori.

Deşi s-a declarat nevinovat, susţinând că nu l-a cunoscut niciodată pe Rotaru, nu a primit bani de la acesta şi nu a fost niciodată în biserica din comuna Chitila, unde susţin procurorii că Oltean ar fi primit şpagă, deputatul nu a reuşit să-i impresioneze pe colegii săi.

Astfel, au fost 186 de voturi în favoarea solicitărilor venite din partea DNA şi doar 111 voturi împotrivă. În aceste condiţii, este de aşteptat ca Ioan Oltean să fie chemat la DNA unde foarte probabil va primi, miercuri seara, mandat de reţinere pentru 24 de ore.

Apoi, procurorii au posibilitatea, în urma votului de miercuri, să-l ducă pe Oltean în faţa magistraţilor pentru a solicita arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

Tot miercuri după-amiaza se va decide şi soarta deputatului Cătălin Teodorescu, acuzat de abuz în serviciu în acelaşi dosar. Fost reprezentant al ANRP, Cătălin Teodorescu mai este implicat într-un dosar în care i s-a aplicat măsura controlului judiciar, dar chiar şi aşa este foarte posibil ca şi în cazul său să se voteze în favoarea reţinerii şi a arestării preventive.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version