Deputații se reunesc luni într-o sesiune extraordinară în format hibrid, convocată la propunerea premierului Marcel Ciolacu după ce ce o tânără de 19 ani a fost omorâtă de un urs pe Jepii mici din Munții Bucegi.

Va fi adoptat proiectul de modificare a Legii urșilor, depus de UDMR și votat deja de Senat, pe 6 noiembrie 2023. Ca de obicei, a fost nevoie de o tragedie pentru ca politicienii să se mobilizeze.

Este vorba despre completarea art. 1 din Legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr. 407/2006, precum şi pentru modificarea şi completarea OUG nr. 81/2021 privind aprobarea metodelor de intervenţie imediată pentru prevenirea şi combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor şi bunurilor acestora, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative – proiect adoptat de Senat la data de 6 noiembrie 2023 (PLX 719/2023).

Liber la împușcat 500 de urși

Inițiativa legislativă vizează „prevenirea atacurilor asupra populaţiei umane şi a pagubelor cauzate de atacurile de urs, prin aprobarea recoltării pentru anii 2024 şi 2025 a unui număr de 426 exemplare de urs brun, care reprezintă nivelul de prevenţie la nivel naţional, şi a unui număr de 55 exemplare de urs brun, care reprezintă nivelul de intervenţie la nivel naţional”.

Ciolacu promite modificarea legii, după ce un urs a ucis pe Jepii Mici o tânără de 19 ani: „Dar nu va fi dat liber la împuşcat urşii fiecare cum și când dorim”
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version