Mircea Raicu, consilier general PNL şi fost viceprimar al Capitalei pe vremea PDL-ului, a fost votat marţi, de CGMB, pentru funcţia de viceprimar interimar al Capitalei, pe întreaga perioadă în care Răzvan Sava va fi primar general interimar, adică până în iunie 2016, când vor fi alegeri locale.

mircea-raicu
sursă foto hotnewsro

Asta dacă PNL nu se va răzgândi şi nu îl va schimba din funcţie, cum a făcut acum cu Cornel Pieptea, viceprimar general care s-a umplut de penibil – cu tot cu partid – în 15 septembrie, când a refuzat să preia interimatul la conducerea Primăriei Capitalei, după ce Oprescu a fost arestat.

El a demisionat atunci din funcţie, însă numai pentru 3 minute, pentru a-i permite lui Ştefănel Marin – aflat pe cai mari la acea dată, fiind în UNPR-ul lui Gabriel Oprea – să fie votat viceprimar general, funcţie din care a putut fi ales primar general interimar.

După votul pentru Marin, Pieptea a revenit în funcţia de viceptrimar, el fiind fost propus şi ales de Consiliul General al Minicipiului Bucureşti (CGMB) în tot acest circ.

Astăzi, consilierii s-au făcut că uită că Mircea Raicu a fost viceprimar pe vremea „portocaliilor” iar USL, din care făcea parte şi PNL, îl critica acerb.

Din motive necunoscute, Cornel Pieptea a demisionat şi din funcţia de consilier general, în locul lui fiind validat Florin Alexandru Dumitrescu, de pe lista PNL.

Celălalt viceprimar al Capitalei este Dan Darabont, de la PSD, care şi el a refuzat în septembrie să preia funcţia de primar general interimar, în ciuda faptului că Guvernul Ponta se afla la putere iar PSD deţine şi astăzi majoritatea în Parlament, alături de UNPR şi ALDE.

Imediat după căderea Guvernului Ponta şi, implicit, a vicepremierului Gabriel Oprea, CGMB l-a demis pe Ştefănel Dan Marin şi l-a înlocuit cu Răzvan Sava, care deţine din 26 noiembrie funcţia de primar general interimar.

În această funcţie, Sava face eforturi mari să se facă remarcat de bucureşteni şi să-l înlocuiască pe „mortul” Buşoi, dedemnat de PNL candidat pentru funcţia de primar general la alegerile locale din iunie 2016.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version