Liderul PSD, Marcel Ciolacu, cedează în fața PNL și acceptă ca primul tur al  alegerilor prezidențialele să nu se mai organizeze în septembrie, așa cum a ținut morțiș până acum.

Ministrul PNL de Interne, Cătălin Predoiu, a ignorat ultimatumului dat de Ciolacu și nu a adus vineri, în ședința de guvern, proiectul de hotărâre pentruorganizarea primului tur de scrutin în 15 sau 29 septembrie.

PNL vrea prezidenţiale pe 10 şi 24 noiembrie. Rareș Bogdan: „Așa-zisa înțelegere din martie cu PSD e caducă”

Două săptămâni a bătut apa-n piuă Ciolacu, clamând „onoarea” și respectarea „cuvântului dat”, culminând joi cu ironizarea liderului PNL, Nicolae Ciucă, partenerul său de coaliție.

Ciolacu îl ironizează pe Ciucă pentru că nu mai vrea prezidențialele în septembrie: „Onoarea nu este doar pe panouri”

„Astăzi, practic, ieşim din calendarul electoral stabilit anterior, fiind ultima zi în care putem promova HG-ul de stabilire a datei alegerilor convenită pe 15 septembrie”, și-a acceptat înfrângerea Ciolacu, la începutul ședinței de guvern.

Ciolacu îi mai dă timp până vineri lui Ciucă să accepte prezidențialele în septembrie. Romașcanu: „Facem această concesie”

„De aceea, de luni, alături de cei doi vicepremieri, îi voi invita pe liderii tuturor partidelor politice, pentru a stabili împreună calendarul alegerilor. Aceasta este abordarea corectă şi nu schimbarea unui ministru căruia i s-a impus de către propriul partid să nu iniţieze un act normativ convenit anterior. Nu voi răspunde provocărilor de a declanşa o criză guvernamentală şi instabilitate în România“, a invocat el.

author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version