Liderul PSD, Marcel Ciolacu, președinte al Camerei Deputaților – for care va da votul final pe legea de aprobare a ultimei OUG privind energia, a cerut să fie invitați la dezbaterile din comisiile de specialitate atât producătorii, distribuitorii și furnizorii de curent și gaze, cât şi reprezentanții „celorlalţi actori implicaţi în acest domeniu strategic”. 

„Având în vedere importanţa dezbaterilor legate de domeniul energiei şi al gazelor naturale, precum şi impactul asupra cetăţenilor şi economiei, consider oportun să analizaţi ca, în cadrul dezbaterilor care vor avea loc pe acest proiect de lege, să participe în calitate de invitaţi şi reprezentanţi ai producătorilor, distribuitorilor, furnizorilor, precum şi ai celorlalţi actori implicaţi în acest domeniu strategic”, se arată într-o adresă transmisă, marți, de Marcel Ciolacu preşedinților Comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare, Costel Dunavă, şi Comisia pentru industrii şi servicii, Bende Sandor.

Senatul a adoptat cu modificări, pe 27 septembrie, OUG 119/2022 privind plafonarea şi compensarea preţurilor la energie. A fost lărgită lista celor care beneficiază de preţ plafonat, până la 31 august 2023.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că susține amendamentul privind acordarea de facilităţi familiilor cu trei şi mai mulţi copii, dar este discutată şi varianta cu acordarea de vouchere, urmând să fie aleasă propunerea care este cel mai simplu de aplicat.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version