Liderul PSD, Marcel Ciolacu, partener al premierului Nicolae Ciucă (PNL) în coaliția de guvernare, și-a amintit că legile trebuie respectate în România. 

Întrebat, marți, despre creşterea salariilor bugetarilor, el a declarat: „Este o respectare a Legii 153, care a avut derogări de amânare şi în acest moment o parte restanţe… Avem şi legi în România şi va trebui să le respectăm”, a spus Ciolacu.

Guvernul Ciucă a anunțat pe Facebook, luni seară la ora 22.00, noul pachet de măsuri sociale şi economice menite să atenueze din scumpirile în lanț ale tuturor produselor.

Bugetarii vor primi o creștere de un sfert din „diferența de salariu” – adică exact cu 25% din majorarea amânată în anul 2020.

Guvernul Ciucă a anunțat pe Facebook noul pachet de ajutoare: Bani pentru bugetari și pensionari

Liderul PSD a mai spus că Ministerul Justiţiei este cel care a propus ca angajările la stat să se sisteze din 1 iulie pentru că de atunci „e posibil juridic” acest lucru.

„Eu ştiu că în timpul prim-miniştrilor Orban şi Cîţu s-au angajat vreo 14.000 de oameni la stat. (…) Fiecare minister va veni cu o evaluare în ceea ce priveşte cheltuielile salariale”, a susţinut Ciolacu.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version