Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, la începutul ședinței Guvernului, că va fi adoptată hotărârea care va fixa calendarul electoral pentru prezidențiale și parlamentare, după ce a căzut la pace cu partenerul său de coaliție de la PNL, Nicolae Ciucă.

„Am încheiat astăzi, împreună cu partenerii de guvernare, un acord cu privire la calendarul electoral, care să respecte principiile discutate în cadrul consultărilor cu formațiunile politice reprezentate în Parlament. Am stabilit că alegerile prezidențiale vor fi organizate la 24 noiembrie – turul întâi și 8 decembrie – turul al doilea, iar alegerile parlamentare la 1 decembrie. Astfel, putem adopta chiar azi hotărârea de guvern prin care validăm calendarul alegerilor și închidem acest subiect”, a spus Ciolacu.

Ciolacu și Ciucă au bătut palma: Prezidențialele pe 24 noiembrie și 8 decembrie, iar parlamentarele, pe 1 decembrie de Ziua Națională
Ciucă vede PNL în coaliție cu PSD încă 4 ani: „Se poate discuta despre o abordare similară pentru guvernarea de după alegeri”
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version