Premierul Marcel Ciolacu a catalogat modificările la Legea pensiilor speciale, aprobate miercuri în Senat, drept „corecte, legitime și de bun-simț”, dar nu exclude ca legea să fie din nou atacată la Curtea Constituțională.

Legea pensiilor speciale cu modificările CCR a trecut de Senat; votul final, luni în Camera Deputaților
USR, singurul partid care a votat împotriva Legii pensiilor speciale marca PSD-PNL: „Magistrații se vor pensiona la 60 de ani abia din 2062”

„Urmează săptămâna viitoare să fie trecute prin Camera Deputaţilor. Am şi avut discuţia cu domnul preşedinte Simonis, ca şi urgenţă legislativă. Este posibil să fie din nou atacată. (…) Trăim în democraţie şi într-un stat de drept. Din punctul meu de vedere, în acest moment, nu ar trebui să mai existe nicio problemă. Toate modificările sunt unele corecte, legitime şi de bun simţ”, a spus Ciolacu.

„Urmează legea pensiilor generale. Avem primele simulări făcute cu Banca Mondială şi adaptări după discuţiile tehnice. E un întreg proces şi un întreg angrenaj care lucrează. Şi vom conveni asupra primei forme a primului pachet pe care îl înaintăm Comisiei (Europene), fiindcă dorim, normal, să îndeplinim şi jalonul din cererea de plată numărul 4. (…) Eu cred că, până la sfârşitul anului, cu un pic de aplicare, mai ales că închidem un capitol, cel cu pensiile speciale, vom reuşi să trecem prin Parlament”, a adăugat premierul.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version