La puțin timp după ce majoritatea PNL-PSD-UDMR a aprobat în Senat, miercuri, modificarea Codului penal prin introducerea unui prag de 250.000 de lei (50.000 de euro) pentru abuzul în serviciu, Marcel Ciolacu a făcut un pas înapoi, dovadă că a primit imediat semnal negativ de la Comisia Europeană.

Și, nici mi mult, nici mai puțin, Ciolacu a arătat cu degetul spre ministru PNL al Justiției, Cătălin Predoiu – care s-a lăudat că datorită lui CE i-a ridicat României MCV-ul.

„Ministerul Justiției trebuie să prezinte public o variantă de reglementare adecvată pentru pragul valoric la abuzul în serviciu, în acord cu deciziile Curții Constituționale, cu recomandările Comisiei de la Veneția și cu opiniile specialiștilor în drept.

PSD rămâne consecvent şi va vota în Camera Deputaţilor, care este for decizional, doar ceea ce recomandă profesioniştii din justiţie.
Modificarea Codurilor penale este jalon în PNRR şi trebuie să ne asigurăm că această reformă se va face cum trebuie”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Numai că mesajul lui vine după ce senatorii au votat pragul de 50.000 de euro.

OUG 13, reinventată de Senatul condus de Gorghiu: Prejudiciul sub 250.000 de lei nu este abuz în serviciu

Mai mult, proiectul de lege pentru modificarea Codului penal – e drept, fără prag pentru abuzul în serviciu – a fost adoptat de Guvern încă din decembrie anul trecut, astfel că Ciolacu avea timp berechet să-i ceară lui Predoiu o variantă de prag valoric.

Acest prag valoric este doar puțin mai mare față de cel din OUG 13 impus în urmă cu 6 ani de fostul lider PSD, Liviu Dragnea, pentru a scăpa de închisoare – ceea ce, până la urmă, nu s-a întâmplat, deoarece Guvernul Grindeanu a abrogat ordonanța, la presiunea protestelor de stradă.

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a sărit și el, însă doar să mintă:

Rareș minte: PNL a votat în Senat pragul de 250.000 de lei la abuzul în serviciu
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version