Liderii coliției aflate la putere, Marcel Ciolacu (PSD) și Nicolae Ciucă (PNL) au amânat din nou, de data aceasta până vineri, decizia pe data alegerile prezidențiale.

Ciucă l-a trimis pe purtătorul de cuvânt al partidului, Lucian Romașcanu, să dea declarații, iar acesta a insistat că „pentru PSD este important să ne menținem cuvântul dat” – referindu-se la faptul că data alegerilor a fost stabilită deja, în primăvară, pentru luna septembrie (15 septembrie primul tur de scrutin și 29 septembrie al doilea tur).

Romașcanu a precizat că ministrul de Interne, Cătălin Predoiu (PNL), trebuie să inițieze vineri, cel târziu, hotârărea de guvern pentru organizarea primului tur de scrutin pe 15 septembrie, sau pe 29 septembrie – concesie anunțată de Ciolacu încă de vinerea trecută.

„PSD nu poate fi de acord cu transformarea săptămânală a calendarului electoral. Rămâne ca în cursul acestei săptămâni dl Predoiu să decidă împreună cu PNL care din aceste două date – 15 septembrie sau 29 septembrie – le sunt convenabile pentru turul 1 al alegerilor prezidențiale, facem această concesie. Cred că onoarea este importantă pentru PNL. Nu cred că se va rupe coaliția. Pentru noi e important să ne menținem cuvântul dat. Trebuie să avem calendarul asumat la începutul perioadei electorale. Dacă ședința de guvern va fi vineri, vineri va trebui ca dl Predoiu să vină cu acea hotărâre de guvern. E o chestiune de respect politic ca toate discuțiile din primăvară să fie asumate acum. Insistăm pentru luna septembrie pentru că așa ne-am înțeles. E o decizie votată în forurile de conducere ale partidelor, o decizie asumată. Cerem respectarea cuvântului dat”, a spus Romașcanu.

El a refuzat să precizeze dacă ministrul Predoiu va fi remaniat dacă nu inițiază hotărârea de guvern cerută de PSD.

author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version