Aflat la Bruxelles la reuniunea PES a șefilor de stat și de Guvern de pregătire a Consiliului UE, premierul Marcel Ciolacu l-a ironizat, joi, pe partenerul său de coaliție, Nicolae Ciucă (PNL), care nu mai recunoaște că parlamentarii liberali au votat prin lege cot la cot cu cei ai PSD, la propunerea UDMR, devansarea pentru luna septembrie a alegerilor prezidențiale.

Ciolacu a declarat că „Onoarea nu este doar pe panouri” – adică acelea care au împânzit toată țara, cu mesajul „Un ostaș în slujba țării” – cartea pe care Ciucă anunțase că o va lansa la sfârșitul lunii iunie, dar de fapt pretext pentru a fura startul campaniei electorale, încă din luna mai.

„Este evident că PNL vrea să schimbe regulile jocului. Dacă decizia lor rămâne aceeași nu are rost să facem coaliție. Trebuie să facem o distincție clară între prim-ministru și președinte PSD. Nu sunt doar două partide care sunt competitori politici în România. Eu am ieșit ca premier și am anunțat un calendar, pentru ca toate partidele să se organizeze în funcție de acest calendar. Eu am propus 1 septembrie, domnul Ciucă 15 septembrie, așa cum tot dânsul a venit apoi cu 29 septembrie, iar acum văd că vrea altă dată”, a declarat Ciolacu, potrivit antena 3.

Ciolacu îi mai dă timp până vineri lui Ciucă să accepte prezidențialele în septembrie. Romașcanu: „Facem această concesie”

„Abordarea mea ca președinte PSD este clară: nu și-au ținut cuvântul. Onoarea nu e numai pe panouri, ci trebuie să fie și în discuțiile din coaliție. Nu mai avem miliția, avem poliție – Romania s-a schimbat pe fond și trebuie să ne adaptăm și noi, politicienii. Ca premier, voi vorbi cu toate partidele; dacă nu se ajunge la un consens, rămâne calendarul și asta vom face”, a insistat Ciolacu.

PNL vrea prezidenţiale pe 10 şi 24 noiembrie. Rareș Bogdan: „Așa-zisa înțelegere din martie cu PSD e caducă”
author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version