Premierul Marcel Ciolacu, care și-a anunțat candidatura la prezidențiale, a declarat joi, la Bruxelles, că îl propune comisar european pe europarlamentarul PSD Victor Negrescu, precizând că decizia „este atributul exclusiv al prim-ministrului”, dar că va discuta, totuși, cu partenerul său de coaliție, Nicolae Ciucă (PNL) și cu președintele Klaus Iohannis. 

„În ceea ce priveşte comisarul, nu e prima oară când o spun, am mers cu un nume: el este actualul vicepreşedinte al Parlamentului European, dl Victor Negrescu. Normal că ne-am făcut şi un calendar; eu sper ca cel târziu luni să înaintăm propunerea din partea Guvernului României. Acest atribut este exclusiv al prim-ministrului, dar, cum este şi normal, şi deja am şi stabilit cu dl preşedinte Nicolae Ciucă, vom avea o discuţie în următoarele zile. De asemenea, instituţional, dacă dorim o anumită normalitate, voi avea o discuţie şi cu preşedintele României, deoarece acesta este reprezentantul României în Consiliul European. A rămas să avem o discuţie după ce eu am discuţia cu doamna preşedinte (a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen – n.r.), lucru normal. Dar am avut şi cu domnul Ciucă, şi înainte de postarea dânsului şi după postarea dânsului am avut discuţia că nu voi înainta un nume până când nu ne vom întâlni şi nu vom avea această discuţie şi în cadrul coaliţiei”, a spus Ciolacu.

Ciucă, fiert pe Ciolacu pentru candidatura la prezidențiale, îl atacă prin învăluire: „Comisarul european este al României – nu al PSD”

El a spus că îşi doreşte pentru Victor Negrescu „un portofoliu cât mai relevant, ţinând cont că suntem a şasea ţară ca şi mărime din cadrul Uniunii Europene”.

Ciolacu – la Bruxelles, pentru deficit și plata 3 din PNRR, întârziată 8 luni: „Discut cu Ursula von der Leyen și voi trimite nominalizarea de comisar european”

„Sunt mai multe variante. Am vorbit şi de economie, a vorbit şi domnul preşedinte pe extindere, vom vedea. Portofoliul pe extindere e mai mult politic, eu mi-aş dori, şi cred eu că următorii ani ţin foarte mult de economie, sunt despre economie, mi-aş dori ceva în această zonă”, a arătat Ciolacu.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version