Premierul Marcel Ciolacu merge miercuri și joi la Bruxelles, să prezinte proiectul de reducere a deficitului bugetar și cererea de plată nr. 3 din PNRR – întârziată 8 luni, din cauza neîndeplinirii reformelor asumate de Guvern.

Joi, Ciolacu se va întâlni cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, iar după aceea îi va transmite propunerea de comisar european din partea României, care va fi,  cel mai probabil, europarlamentarul PSD Victor Negrescu.

Ciucă, fiert pe Ciolacu pentru candidatura la prezidențiale, îl atacă prin învăluire: „Comisarul european este al României – nu al PSD”
Lasconi, 3 întrebări pentru Ciolacu: Ce căuta la vânătoare cu teroristul Hayssam? La ce vârstă a luat bacalaureatul? Cum și-a luat carnetul de revoluționar?

„Voi pleca după amiază la Bruxelles pentru întâlnirea de mâine cu președinta Comisiei Europene, dna Ursula von der Leyen. Vom discuta despre stadiul îndeplinirii PNRR, împreună cu ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene și cu ministrul Finanțelor. Vom analiza și ultimele evoluții despre Cererea de Plată 3 – concret, situațiile legate de conducerile companiilor de stat din energie și transporturi. Evident, voi discuta cu doamna președinte și despre portofoliul României în viitoarea Comisie Europeană. După această discuție, voi trimite nominalizarea viitorului comisar european din partea României”, a declarat Ciolacu, la începutul ședinței de miercuri a Guvernului.

Ciolacu trebuie să le prezinte oficialilor CE inclusiv proiectul de reducere a deficitului bugetar.

Ciolacu se fofilează pe tema deficitului: „Lăsați-ne să negociem cu Comisia! . Lucrurile acestea nu se negociază public”
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version