Premierul Marcel Ciolacu neagă că Guvernul ar pregăti noi creşteri de taxe, așa cum acuză USR, și le-a transmis public, marți, miniştrilor să fie mai atenţi la comunicarea pe acest subiect, amenințându-i că îi va sancționa dacă aruncă pe piaţă„ iniţiative personale, fără o validare politică prealabilă în Coaliţie”.

„Exclud categoric toate speculaţiile potrivit cărora Guvernul ar pregăti creşteri de taxe. Exclus! Nu există niciun pachet cu astfel măsuri fiscale care să fi fost discutat în Guvern sau în Coaliţie! Din acest motiv, le-am cerut miniştrilor să nu mai avanseze nicio propunere fiscală în Guvern fără o consultare prealabilă cu mediul de afaceri şi cu societatea civilă. Nimeni nu are dreptul să-şi dea cu părerea despre tot felul de fantezii fiscale sub sigla Guvernului României! Deciziile se iau în Guvern! Orice altă cale de a arunca pe piaţă iniţiative personale, fără o validare politică prealabilă în Coaliţie, reprezintă o abatere pe care nu o vom lăsa nesancţionată!”, a scris Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Năsui (USR): Marcel Ciolacu minte că îndatorarea se face pentru „investiții”

„Deficit la 6 luni: 64 miliarde. Investiții din fonduri naționale: 29 miliarde”, astfel că sub jumătate din noile împrumuturi se duc pe „investiții”, acuză deputatul USR Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei.

USR face apel la premierul Marcel Ciolacu să taie cheltuielile inutile şi să nu mai crească taxele, susţinând că Guvernul pregăteşte majorarea impozitului pe dividende la 10%, impozitarea altor forme de capital şi eliminarea stimulentelor fiscale în construcţii, măsuri care „vor şubrezi şi mai mult mediul de afaceri şi vor scădea şi mai mult puterea de cumpărare a tuturor românilor”.

„Măcar în al 12-lea ceas, Guvernul Ciolacu ar face bine să se oprească din a distruge şi mai mult mediul de afaceri, să nu mai distrugă ce a mai rămas din microîntreprinderi şi să renunţe la schemele de afaceri pe banii statului pentru mari corporaţii apropiate”, a declarat Năsui, într-un comunicat al USR transmis marţi.

Năsui susţine că PSD şi PNL au minţit că nu cresc taxele, dar le-au crescut de două ori: anul trecut şi o dată la începutul lui 2024.

„Românii sunt din ce în ce mai cocoşaţi de taxe şi de scumpiri, iar firmele româneşti îşi pierd competitivitatea în faţa companiilor regionale din cauza fiscalităţii, a costului ridicat pe muncă şi a preţului mare la energie”, mai arată Claudiu Năsui.

Deputatul USR a menţionat că Marcel Ciolacu minte atunci când spune că deficitul creşte pentru investiţii.

„Marcel Ciolacu minte cu trei lucruri. Atunci când spune că deficitul se face pentru investiţii. Nimic mai fals. Investiţiile reprezintă mai puţin de jumătate din deficit. A mai spus şi că va reduce cheltuielile. Fals! A înfiinţat noi agenţii de stat, a crescut numărul de angajaţi la stat şi continuă să facă noi scheme de afaceri pe banii statului. Şi, nu în ultimul rând, a promis că nu va creşte taxele şi le-a crescut deja de trei ori şi urmează să le crească în continuare, aşa cum reiese din documentele de la Ministerul Finanţelor. Asta trebuie să înceteze, pentru că de decontat toate aceste minciuni le vor deconta tot românii”, a mai reclamat Claudiu Năsui.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version