O nouă ședințî a coaliției PSD-PNL are loc, luni, la sediul Guvernului. Premierul Marcel Ciolacu l-a chemat la Palatul Victoria pe liderul PNL, Nicolae Ciucă, pentru a definitiva discuțiile pe tema creșterii salariului minim. Decizia trebuie luată până la sfârșitul acestei săptămâni.

Ciolacu a aruncat din nou în spațiul public promisiuni electorale referitoare la reducerea impozitării muncii, după ce mai făcuse acest lucru la începutul anului. Acum î nsă, el este „ajutat” de protestul de luni din fața Guvernului,organizat de Blocul Național Sindical (BNS).

„În primul rând, aceste impozite nu sunt de anul acesta, aceste impozite şi toată lumea ştie că impozitarea muncii este cea mai mare în România, mai ales impozitarea muncii la veniturile mici. Asta face diferenţa, de fapt, între noi şi Europa. O treime dintre români, în acest moment, sunt plătiţi cu salariul minim pe economie. O reducere a impozitării pentru salariul minim pe economie, aşa cum este în Germania şi în toate ţările civilizate, restul au o impozitare progresivă după anumite praguri, ar duce, de fapt, să mărim de la o treime, să ajungem la jumătate. Este un lucru foarte fragil. Noi am mers cu mărirea salariului minim pe economie şi am venit acum cu salariul minim pe economie în Europa. Din punctul său de vedere, trebuie făcute deduceri la impozitarea muncii, pentru a dezvolta servicii”, a declatat Ciolacu, duminică seară, la Antena 3.

Mii de sindicaliști ai BNS s-au adunat, luni dimineață, în fața sediului Guvernului, urmând ca, la ora 12.00, să pornească în marș prin centrul Capitalei, cerând reducerea impozitării muncii.

author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version