„Nu se va mări niciun TVA şi nu voi repeta experienţa domnului Emil Boc care automat duce şi la inflaţie, deci, de fapt, la o inechitate socială, pentru că costurile se duc în egală măsură şi la cei cu venituri mici şi la cei cu venituri mari. (…) V-o spun: mă tatuez pe mână «Nu se măreşte TVA». Nu creşte nicio cotă unică”, a declarat, luni, la Summitul autoritătilor publice municipale din România, premierul Marcel Ciolacu și candidat al PSD la alegerile prezidențiale.

Precizăm că PNL a „ținut cu dinții” de menținerea cotei unice, în timp ce PSD și prim-ministrul său au tatonat implementarea cotei progresive a TVA, încă de la intrarea la guvernare, în 2022.

Ciolacu repune pe tapet impozitarea progresivă: „Va trebui să hotărâm”

În vaceastă vară însă, ministrul liberalal Finanțelor, Marcel Boloș, a declarat ferm că PSD și PNL au convenit să respecte „cu strictețe” cota unică.

Boloș dă asigurări că PSD și PNL au convenit să respecte „cu strictețe” cota unică și să nu mărească TVA: „Impozitarea progresivă nu s-a pus în discuție”

Luni, Ciolacu a spus de unde va scoate Guvernul bani la buget, în condițiile în care deficitul este unul uriaș, iar Ministerul Finanțelor a publicat proiectul de reducere a deficitului pe o perioadă de 7ani:

DOCUMENT. Planul de reducere pe 7 ani a deficitului, propus Comisiei Europene de Guvernul Ciolacu

„Anul viitor avem două lucruri: trebuie şi s-a renegociat – trebuiau venituri mai mari din PIB de 2,5 puncte procentuale şi am negociat să fie doar de 1,1 puncte procentuale. E sustenabil. Fiindcă acest lucru îl poţi face şi din reducerea cheltuielilor şi dintr-o mult mai bună colectare, ţinând cont că începem să ne apropiem cu digitalizarea, dar şi cu o gestionare a banului public mult mai bună. Şi o repet, cel puţin în zona de sănătate şi mi-aş dori şi în zona de educaţie, unde sunt cele mai mari cheltuieli în acest moment în România, să fie achiziţiile centralizate, la nivelul Ministerului de Finanţe. O seringă trebuie să coste la fel şi la Cluj, şi la Buzău”, a menționat Ciolacu.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version