Premierul Marcel  răspunde atacurilor PNL lansate luni la adresa Guvernului – și în special ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, care nu a început niciun demers de înființare a celor 8 centre regionale antidrog, deși legea inițiată în acest sens de parlamentarii liberali a fost votată în urmă cu 3 luni.

Ciolacu le-a transmis pe Facebook celor din PNL, partid care este îi partener PSD-ului la guvernare, dar și în Parlament la vot, că propunerea liberalilor de pedepsire mai aspru a celor care se droghează nu rezolvă problema acestui flagel.

Practic, Ciolacu a reluat un fragment din discursul său de la lansarea, duminică, a proiectului său de ţară în calitate de candidat la funcția de preşedinte al României.

„Pedeapsa nu rezolvă dependenţa de droguri, ci tratamentul. Trei afişe şi două broşuri expirate nu înseamnă prevenţie. A venit timpul ca aceşti tineri să simtă cu adevărat că au pe cineva de partea lor. Cineva care nu îi judecă şi nu îi izolează, ci îi ajută să se vindece”, a scris Ciolacu, luni, pe rețeau de socializare.

Ciolacu mai anunțase în descurs că o parte din Agenţia Naţională Antidrog va fi transferată la Ministerul Sănătăţii, „pentru că acolo este locul ei”.

„Nu mai merge cu jumătăţi de măsur. Dacă închidem ochii, nu înseamnă că problema nu există. Am discutat, în ultimele luni, cu mulţi tineri, victime ale acestui flagel. Mi-am dat seama că toată abordarea de până acum a fost total greşită. Pedeapsa nu rezolvă dependența, ci tratamentul”, a precizat el, continuând cu promisiunea că se va ocupa de „acești tineri”, reluată apoi pe Facebook.

Amintim că PSD a adăugat următoarea întrebare la referendumul propus de primarul Capitalei, Nicușor Dan: „Sunteți de acord ca Primăria Municipiului București să finanțeze și să implementeze un program de educație pentru sănătate și prevenire a consumului de droguri în toate școlile din București?”.

Referendum cu 3 întrebări, inclusiv a PSD, a decis CGMB. Nicușor Dan vrea acum de la Parlament „comasarea” cu prezidențialele, pentru aceleași secții
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version