Premierul Marcel Ciolacu, lider al PSD, încearcă să-și mascheze înfrângerea în fața PNL în privința organizării alegerilor prezidențiale în septembrie.

Timp de două zile, el face consultări de formă cu toate partidele parlamentare, de parcă ar fi președintele României – funcție pentru care a anunțat că va intra în cursă dacă alegerile se țin în septembrie; dar cum data a picat, nu se mai înghesuie.

Sub pretextul unui demers democratic de a afla părerea lor asupra datei scrutinului, liderul PSD vrea să iasă neșifonat de sub ștampila eșecului.

La această mascaradă, Ciolacu a fost flancat de vicepremierul PSD Marian Neacșu (PSD) și de eternul ministru – acum al Internelor – PNL Cătălin Predoiu.

Ciolacu cedează, după ce l-a ironizat pe Ciucă pentru „onoarea doar pe panouri”: Alegerile prezidențialele nu se mai țin în septembrie. Predoiu – nici vorbă să fie remaniat!

Va fi singura dată când Ciolacu se vede președintele țării; a vrut doar să experimenteze un pic, că doar n-o să riște în alegeri, ca Năstase și Ponta! Ca prim-ministru are toată puterea: banii țării pe mână, pe care îi împarte direct din Fondul de rezervă!

Rând pe rând, reprezentanții partidelor USR (Elena Lasconi, Dominic Fritz, Lucian Stanciu Viziteu), AUR (George Simion, Gheorghe Piperea, Marius Lulea), UDMR (Cseke Attila, Csoma Botond), SOS (Diana Șoșoacă), Grupul Minorităților (Varujan Pambuccian), dar și ai partidului fondatorului Antenelor, Dan Voiculescu, PUSL (Grațiela Vasilescu) s-au perindat, luni, la Palatul Victoria ca să discute cu Ciolacu, iar unii dintre ei să fie pupați de el în fața camerelor de luat vederi.

7/01/24: Discuții cu PUSL

 

 

Mai puțin PNL, care a refuzat o nouă întrevedere cu partenerul său de guvernare. Nicolae Ciucă a dat însă asigurări că liberalii nu ies de la guvernare, clamând ca de fiecare dată „ameninţările” la care ar fi supusă România.

„Partidul Naţional Liberal a dat dovadă de fiecare dată de responsabilitate. Ne vom îndeplini această îndatorire, de a continua să asigurăm guvernarea României, ţinând cont, încă o dată, de toate provocările şi ameninţările care sunt de jur împrejurul nostru”, a spus liderul PNL.

El a precizat că liberalii au decis „în unanimitate” ca scrutinul să revină la termen – deși parlamentarii PNL au votat cot la cot cu cei ai PSD, în martie, o lege privind devansarea scrutinului prezidențial, propusă de UDMR.

Marți, Ciolacu îi va primi reprezentanții REPER și Forța Dreptei.

author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version