Premierul Marcel Ciolacu se fofilează în privința planului de reducere a deficitului bugerar, pe care l-a amânat până la 1 septembrie, în condițiile în care cheltuielile statului nu contenesc să crească.

„Prefer să mă întrebați zilnic asupra deficitului și să nu opresc investițiile”, a declarat Asaltat jurnaliști pe această temă, Ciolacu a refuzat, marți, să răspundă oricărei întrebări, repetând: „Lăsați-ne să negociem cu Comisia (Europeană – n.r.)”.

El a argumentat că Banca Mondiala a împrumutat țara noastră pentru acoperirea deficitului: „Banca Mondială ne-a acordat un împrumut pentru acoperirea deficitului. Presupun că Banca Mondială a văzut ritmul de dezvoltare al României și n-a considerat un risc pentru un amplasament în România. Trebuie să ne hotărâm.  (…) Va fi o negocieri la EcoFin. Vom încerca să avem în 7 ani acordul de reintrare…Repet, prefer să mă întrebați zilnic asupra deficitul și să continui investițiile. Eu investițiile din România nu le opresc”.

Ciolacu se află de aproape 3 ani la guvernare și de mai bine de un an ca prim-ministru, însă, ca să scape de jurnaliști, a reluat marota cu banii irosiți de Guvernul Cîțu pe achizițiile de vaccinuri: „Eu ce îmi aduc aminte că PSD a lăsat guvernarea cu 3,7% datoria publică și un deficit sub 3%. L-am preluat cu un deficit de 6,8% în cea mai mare dezvoltare a României, fiind aceste colecte europene suprapuse. Cu adevărat, vreau să aflu pe ce s-au dus 200 de miliarde împrumutați după pandemie. Unde se regăsesc ei?”.

author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version