Premierul Marcel Ciolacu, lider al PSD, va merg împreună cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, să ia „lumină” de la Bruxelles, pe 1 septembrie, înainte ca Guvernul să-și asume răspunderea pe pachetul legislativ privind reforma fiscală și a aparatului de stat.

Mai înainte însă, pleacă să le pregătească terenul la întâlnirea cu șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cei trei miniștrii responsabili cu reformele: al Finanțelor – Marcel Boloș, al Proiectelor Europene – Adrian Cîciu și ministra Muncii, Simona Bucura-Oprescu.

Premierul Ciolacu a avut o scurtă discuție la Atena cu șefa comisiei Europene, însă acum el vrea să ia ok-ul pe modificarea Legii pensiilor speciale, care a picat la CCR dar nici n-a respectat principiul contributivității de către „speciali”, așa cum România și-a asumat prin PNRR.

O altă „jalbă în proțap” este modificarea Codului fiscal, cu noile taxe prin care Ciolacu speră să fenteze Comisia Europeană că România va avea bani să plătească pensiile uriașe ale magistraților și altor „speciali” care nu au contribuit și nu contribuie la Fondul de pensii.

Va fi însă greu de explicat, din partea premierului PSD, de ce solicită ok-ul pentru depășirea deficitului bugetar, de 4,4% la 5%.

Ciolacu și Ciucă au decis, în spatele ușilor închise: Guvernul PSD-PNL își asumă răspunderea în Parlament pe reforma fiscală și a aparatului de stat
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version