Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a promis, vineri, sprijin pentru românii din Italia – țară unde acesta se află în vizită oficială, însoțit de vicepremierul Sorin Grindeanu și, evident, vânează voturile din diaspora. 

Iar cum aderarea la Spațiul Schengen este stringentă pentru conaționalii noștri umiliți la cozile de la vămile românești, Ciolacu a dat asigurări, după întrevedere cu ministrul de Interne italian, Matteo Piantedosi, că „Roma nu împărtășește miopia altor lideri europeni, precum cei din Austria”.

Iată mesajul lui Ciolacu, transmise pe Facebook:

„România dorește actualizarea Parteneriatului Strategic pe care îl are cu Italia încă 1997! Împreună putem îmbunătăți acest liant diplomatic menit să ajute inclusiv comunitatea de peste 1,2 milioane de români pentru care statul italian a devenit a doua casă.
 
În acest context, i-am mulțumit astăzi ministrului de Interne italian, Matteo Piantedosi, unul dintre cei mai vocali avocați ai cauzei României în vederea aderării la Spațiul Schengen!
De altfel, oficialul italian mi-a confirmat că va susține în continuare, cu tărie, demersul nostru!
 
Roma nu împărtășește miopia altor lideri europeni, precum cei din Austria, care, în loc să abordeze problemele europene din perspectiva tuturor statelor membre, se limitează să acționeze pe considerente interne și pur electorale.
 
De aceea, am menționat că nu garduri noi între statele europene reprezintă o soluție! Nu este nici eficient și nici etic să fim separați, așa cum vor unii lideri austrieci”. 
 
Conform programului, Marcel Ciolacu se va întâlni, în cursul zilei de vineri, cu reprezentanţi ai comunităţilor eparhiale din Regiunea Lazio.

Joi, a avut loc reuniunea delegaţiilor română şi italiană, condusă de preşedinţii Camerei Deputaţilor din România şi Italia, Marcel Ciolacu şi, respectiv, Lorenzo Fontana.

De asemenea, Marcel Ciolacu a avut o întrevedere cu primarul Romei, Roberto Gualtieri.

„Roma este casa a peste 200.000 de cetățeni români!

În sprijinul acestei comunități puternice, am discutat astăzi cu primarul Romei, Roberto Gualtieri, despre cum putem lucra împreună pentru a crea noi oportunități pentru aceasta, inclusiv la nivel de reprezentare administrativă.
 
De altfel, ne dorim să organizăm împreună un forum economic bilateral la Roma, deoarece #Italia este al doilea partener comercial al #României. Trebuie să continuăm să întărim constant această relație”, a scris Ciolacu joi, pe Facebook.

Vizita oficială se încheie la finalul zilei de vineri.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version