Premierul desemnat Dacian Cioloş a ajuns, marţi la prânz, în Parlament, pentru a-şi prezenta echipa de guvernare şi a solicita votul de învestitură.

premierul-desemnat-dacian-ciolos-anunta-echipa-de-ministri-astazi-la-ora-14-00-vezi-lista-neoficiala-a-ministrilor-18520564

Cu această ocazie, Cioloş a luat cuvântul în plenul Parlamentului. Premierul a ţinut să precizeze că ştie că “aşteptările sunt uriaşe”, dar a amintit şi că “am pregătit proiectul în câteva zile, fără a beneficia de o platformă prealabilă, cum ar avea un partid politic”.

Mai mult, Cioloş a anunţat că “o perioadă de un an de zile este o perioadă scurtă. Nu ne permite să ne angajăm la reformă pe toate fronturile”.

Premierul desemnat nu a ezitat să amintească de tragedia din Club Colectiv şi să anunţe că “România pe care o sădim este România lor, a celor care şi-au pierdut viaţa”.

Cioloş vrea o “guvernare transparentă, responsabilă şi deschisă pe dialog”, îşi propune “eliminarea cauzelor care au dus la tragedia din Club Colectiv, în special a corupţiei” şi îşi manifestă încrederea “în deschiderea Guvernului către consultări. Eu şi miniştrii vom răspunde tuturor solicitărilor de consultare, urmând ca până pe 15 decembrie să discutăm măsurile incluse în program şi idei noi pe fiecare domeniu prioritar”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version