Acuzat de anumiţi lideri liberali că i-a costat victoria la parlamentare pentru că a ezitat să dea un răspuns ferm în legătură cu o eventuală intrare a sa în politică, premierul Dacian Cioloş continuă să aibă coşmaruri pe această temă.

ciolos 00

A fost curtat cu insistenţă, înainte de alegeri, de USR şi PNL, iar nici măcar acum, la aproape o lună de la parlamentare, Dacian Cioloş, ca un copil răsfăţat, nu ştie ce vrea să facă.

“Implicarea politică nu o exclud, dar nu am luat o decizie. Ştiţi foarte bine că au fost discuţii, dar trebuie să mă mai gândesc. Consider că deja, de la un astfel de nivel de responsabilitate, un prim-ministru, când îşi face treaba şi încearcă să-şi facă treaba corect, face politică într-un anumit fel. Sigur, nu a fost politică partinică din punctul meu de vedere, pentru că nu am fost înscris într-un partid politic, dar voi căuta să văd care e modalitatea cea mai eficientă ca să pot să-mi valorific competenţele în viitor. Sunt deschis la discuţii cu PNL şi USR, cele două partide alături de care am fost în campania electorală, şi nu refuz nicio invitaţie în acest sens”, a fost mesajul transmis de Cioloş.

Totuşi, premierul a dat asigurări că nu se pune problema să preia şefia Serviciului de Informaţii Externe “pentru că sunt doar speculaţii şi nu ştiu de ce unii le iau de bune înainte să mă întrebe şi pe mine. Eu nu am competenţe pentru astfel de responsabilităţi şi nu mă interesează să obţin un post cu orice preţ pentru a putea fi util. Nu s-a pus şi nici nu se pune problema”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version