Într-o ieşire fără precedent, Liviu Dragnea, preşedintele Partidului Social Democrat, a anunţat, săptămâna trecută, că este foarte posibil ca PSD-ul să nu mai susţină actualul guvern de tehnocraţi, în cazul în care premierul Dacian Cioloş nu va lua o hotărâre în legătură cu majorarea salariului minim la 1.200 de lei până pe 15 decembrie.

ciolos guvern 6

Majorarea salariului minim ar fi trebuit să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2016 dar, după ce au crescut salariile bugetarilor cu 10% şi ale celor din Educaţie şi Sănătate cu 25%, guvernanţii premierului Dacian Cioloş au anunţat că este foarte posibil ca o creştere a salariului minim la 1.200 de lei să nu mai fie sustenabilă.

De atunci au existat tot felul de discuţii şi negocieri. Liviu Dragnea, preşedintele PSD, susţine că Dacian Cioloş trebuie să aprobe creşterea salariului minim şi se aşteaptă ca acesta să facă anunţul cât mai repede.

Totuşi, Cioloş a oferit, luni, un răspuns pe măsură. Premierul susţine că va lua decizie până la sfârşitul acestui an. Până atunci, premierul vrea să se întâlnească, vineri, pentru o ultimă rundă de discuţii cu ministerul Muncii, ministerul Finanţelor, dar şi cu patronatele şi sindicatele.

Cioloş susţine că se teme de impactul pe care această creştere îl va avea asupra “sectoarelor care au un nivel al profitului fragil”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version