După ce a anunţat, oficial, că alegerile parlamentare vor avea loc pe 11 decembrie, premierul Dacian Cioloş a ţinut să facă, miercuri seara, mai multe precizări.

ciolos nou 2

În primul rând, Cioloş a reclamat că s-au făcut presiuni pentru a muta alegerile mai devreme, respectiv în toamnă, octombrie, maxim noiembrie.

“N-aş vrea să se înţeleagă că această situaţie e din vina Guvernului. Pe noi au fost presiuni să folosim tot felul de artificii, de interpretări ale legii pentru a aduce alegerile mai aproape înspre toamnă. Nu în felul ăsta se fac lucrurile, trebuie respectată legea”, a spus Cioloş, într-o intervenţie avută la TVR 1.

Pe de altă parte, premierul a precizat că oamenii săi din Guvern au liber să participe la alegeri, dacă doresc, dar le-a transmis că trebuie să-şi prezinte mandatul înainte de a se înscrie în lupta pentru un loc în Parlament.

Există teama că nu va vota prea multă lume la alegerile parlamentare din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. În acest sens, Cioloş a precizat că “partidele politice sunt conştiente de problema pe care o reprezintă fixarea datei alegerilor parlamentare la fiecare ciclu electoral. Partidele politice sunt conştiente că ar trebui o dată fixă cumva sau un reper fix în Constituţie, ca să evităm aceste calcule şi aceste artificii pentru a rezolva problema”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version