După ce s-a demonstrat că şefii ISU Bucureşti-Ilfov au minţit când au zis că nu aveau habar de existenţa Clubului Colectiv înainte de tragedia din 30 octombrie, conducerea instituţiei a fost revocată din funcţie.

ciolos guvern 06

Dar povestea nu se termină aici, pentru că autorităţile de la cel mai înalt nivel vor ca responsabilii să fie traşi la răspundere.

Astfel, atât premierul Dacian Cioloş, cât şi ministrul de Interne, Petre Tobă, au anunţat că vor ca “toată situaţia de fapt să fie înaintată Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a fi valorificată la dosarul penal al cauzei şi întreaga conducere de la ISU Bucureşti-Ilfov să fie pusă la dispoziţie până la definitivarea situaţiei”.

Petre Tobă a afirmat, în timpul şedinţei săptămânale de Guvern, că “am dat drumul la o evaluare de sistem pentru a verifica măsurile pe care trebuie să le luăm. Vrem să facem totul cu transparenţă şi să vedem ce înseamnă exact noţiunea de sponsorizare din sistem”.

La începutul şedinţei de Guvern, premierul Dacian Cioloş anunţa că “cer să fie demisă conducerea ISU Bucureşti-Ilfov. Ei nu mai au ce căuta în sistem. Vreau de la domnul Raed Arafat (n.r. – secretar de stat în Ministerul de Interne) un plan de reformă şi de retructurare a ISU, mai ales pe partea de prevenire, unde înţeleg că sunt sincope. Sunt deficienţe care trebuie corectate. Este păcat că din cauza unor astfel de comportamente săpăm la credibilitatea unei instituţii care se află în prima linie a serviciului public”.

Reacţia premierului şi a ministerului Interne vine după ce s-a aflat că şefii ISU Bucureşti-Ilfov ştiau de existenţa Clubului Colectiv cu cel puţin o lună înainte de tragedia din 30 octombrie, în care şi-au pierdut viaţa 60 de oameni. Imediat după producerea incidentului, reprezentanţii instituţiei susţineau că respectivul club nu era înregistrat oficial şi că nu aveau habar de existenţa lui.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version