Premierul Dacian Cioloş anunţă că România are nevoie de o dezbatere publică în legătură cu posibilitatea de a înregistra cumpărătorii de cartele prepay.

ciolos ganditor

Asta în condiţiile în care, într-o intervenţie avută la PRO TV, Cioloş a anunţat că “am primit informaţii care arată că teroriştii au utilizat cartele prepay cumpărate din România pentru a pregăti atentate în alte ţări. Ministerele Justiţiei şi Afacerilor Interne vor veni cu o notă în Guvern şi prevederile vor fi supuse dezbaterii publice”.

Mai mult, premierul susţine că “România este una dintre puţinele ţări din Uniunea Europeană în care cumpărătorii acestor cartele încă nu sunt obligaţi să prezinte un act de identitate la achiziţionarea lor”.

Nu în ultimul rând, Cioloş atrage atenţia că România ar putea fi o ţintă pentru terorişti în condiţiile în care “suntem în Uniunea Europeană şi participăm activ la lupta aceasta împotriva terorismului. Dar din discuţiile pe care le-am avut cu autorităţile responsabile, înţeleg că lucrurile sunt, deocamdată, ţinute sub control. Dar vigilenţa trebuie să rămână la un nivel ridicat”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version