Premierul desemnat Dacian Cioloş a făcut, miercuri şi joi, un adevărat tur de forţă.

ciolos

Cioloş a discutat cu reprezentanţii tuturor partidelor posibile şi imposibile, în vederea stabilirii echipei guvernamentale şi a programului de guvernare cu care se va prezent în Parlament, la votul de învestire.

Ultimul partid pe lista lui Cioloş a fost Partidul Naţional Democrat, premierul desemnat stând la vorbe aproape 90 de minute, joi seara, cu Daniel Fenechiu şi oamenii acestuia.

La finalul discuţiilor, Cioloş a anunţat că obiectivul său a fost să afle priorităţile partidelor şi sensibilităţile acestora. De asemenea, Cioloş a precizat că “nu voi schimba structura Guvernului (21 de miniştri – dintre care 2 delegaţi – şi un singur vicepremier – n.r.). Ştiu că nu o să putem include toate lucrurile în programul de guvernare. Fiind un guvern de tehnocraţi, sunt sigur că majorităţile se vor constitui în Parlament şi vor trebui negociate pentru fiecare mare proiect în parte”.

În schimb, Daniel Fenechiu, preşedintele Partidului Naţional Democrat, a avut numai cuvinte de laudă la adresa premierului desemnat.

“Este bine că n-a venit cu abureli că o să răstoarne lumea sau cine ştie ce o să mai facă. Nu vrea să opereze tăieri sau să umble la lucrurile care funcţionează. Ne-a spus că nu vrea să vină cu un program compact. Vrea doar să vină cu câteva priorităţi, cu măsuri pe care viitorii miniştri vrea să le discute. Am fost plăcut impresionat de abordare. Dacă ce ne-a spus în seara aceasta se va adeveri, există probabilitatea foarte mare ca noi să susţinem guvernul Cioloş. Însă o decizie finală o vom lua cel mai probabil luni şi o vom anunţa public, în mod transparent”, a fost mesajul transmis de Daniel Fenechiu.

Cel puţin până în acest moment cam toţi jucătorii politici şi-au manifestat intenţia de a acorda votul guvernului Cioloş, chiar dacă Traian Băsescu, fostul preşedinte al României şi liderul Mişcării Populare, l-a avertizat deja pe acesta că MP-ul va fi în opoziţie.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version