Fostul premier și fost lider PNL Florin Cițua anunțat, luni, că le va cere colegilor senatori din partid să voteze miercuri pentru ridicarea imunității sale în dosarul vaccinurilor, așa cum a cerut DNA în 23 noiembrie.

El a precizat însă că nu va demisiona din PNL şi nici din grupul parlamentar. 

„Dacă aş fi avut funcţii în PNL, bineînţeles că aş fi renunţat, dar nu am nicio funcţie”, a afirmat Cîţu, la Palatul Parlamentului.

Fostul premier consideră că „este normal” ca colegii săi să voteze pentru ridicarea imunităţii, pentru a permite anchetei să se deruleze în continuare: „Eu voi cere colegilor să voteze pentru ridicarea imunităţii”.

Senatorul PNL a insistat că şi-a exercitat atribuţiile de prim-ministru „în conformitate cu legislaţia din România”.

Florin Cîţu a mai spus că va continua marţi, împreună cu avocaţii săi, să îşi studieze dosarul la Comisia juridică a Senatului, iar „după aceea putem să mai vorbim”.

Întrebat de jurnalişti despre declaraţia fostului ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, potrivit căruia decizia de achiziţionare a vaccinurilor a fost luată exclusiv de premier, Cîţu a răspuns: „Justiţia nu se face la televizor. Documentele sunt la dosar. Vom vedea ce este în dosar”.

Bombă lansată de DNA în precampania electorală: Dosarul vaccinurilor antiCOVID. Procurorii cer ridicarea imunității lui Cîțu, Voiculescu și Mihăilă
Iohannis i-a transmis lui Gorghiu cererile de urmărire penală a lui Voiculescu şi Mihăilă
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version