Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri, la începutul ședinței de guvern, că o a doua echipă de căutare şi salvare a plecat în Turcia, precizând că „România a fost prima ţară care a ajuns în zona afectată de cutremur”.

Amintim că numărul morților depășește 11.000, în Turcia și Siria, grav afectate de cutremurele de mare intensitate produse luni dimineață.

„În acest moment, când se desfăşoară şedinţa de Guvern, avem deja două avioane care transportă cea de-a doua echipă de căutare şi salvare şi încă un avion de la capabilitatea de transport aerian la care România este parte, de la Papa, prin care transportăm mijloacele şi echipamentele necesare pentru a putea să intervină acolo cele două echipe deplasate în Turcia “, a declarat Ciucă.

Premierul a precizat că a fost analizată şi asigurarea unui ajutor umanitar pentru Siria: „Am discutat la nivelul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi în coordonare cu instituţiile europene vom proceda la asigurarea contribuţiei noastre, la efortul de ajutorare şi a cetăţenilor sirieni afectaţi de acest cutremur.

La solicitarea DSU, a fost solicitată încă o aeronavă C-17 Globemaster III, din cadrul Unităţii Multinaţionale de Transport Strategic. Aceasta va prelua materiale de pe aeroportul Otopeni şi le va transporta miercuri către aeroportul din Adana, informează MApN. 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version