Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, marți, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii Confederaţiei Patronale Concordia, care reuneşte companii ce generează peste 30% din PIB-ul României.

Cota unică de impozitare îşi continuă efectele benefice pentru economie şi nu se are în vedere introducerea unui impozit de 1% pe cifra de afaceri”, potrivit unui comunicat al Guvernului.

„Este important, însă, ca firmele româneşti să nu se simtă discriminate fiscal faţă de cele străine. Pentru a gestiona deficitul din ce în ce mai accentuat al forţei de muncă, la nivelul Guvernului continuă procesul de eficientizare a procedurilor de recrutare de lucrători din ţările non-UE, fără a neglija, însă, programele active de stimulare a inserţiei pe piaţa muncii a cetăţenilor români”, explică Guvernul.

La solicitarea mediului privat, Guvernul va identifica resursele necesare continuării aplicării programului Kurzarbeit pentru sectoare de activitate economică afectate în contextul agresiunii militare ruse din Ucraina.

Din perspectiva programelor guvernamentale de protejare a cetăţenilor şi economiei de efectele crizei energetice, prim-ministrul a dat asigurări privind soliditatea pachetelor financiare de susţinere a acestor măsuri, subliniind importanţa fondurilor alocate la nivelul Guvernului pentru modernizarea şi dezvoltarea sectoarelor de producere, distribuţie şi furnizare a energiei electrice.

„Domenii precum energie, industrie agroalimentară şi sectorul IT&C reprezintă puncte forte pentru România. Avem un important potenţial de dezvoltare economică, pe care mediul de afaceri din ţara noastră nu îl poate atinge fără capital, facilităţile fiscale, finanţarea pe termen mediu şi lung asigurată de mediul bancar, acces la fonduri europene”, a arătat premierul Ciucă. 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version