Premierul Ciucă alarmează românii deja afectați de scumpirea energiei electrice, gazelor, carburanților și a alimentelor.

„Avem o iarnă grea în faţă pe care trebuie să o pregătim cu înţelepciune, echilibru şi responsabilitate. Nu va fi uşor, dar România va reuşi să depăşească toate aceste greutăţi, pentru că suntem pregătiţi pentru orice scenariu”, a declarat Ciucă duminică, la Ţebea.

Premierul a dat vina din nou pe Putin și pe războiul declanșat de Rusia pe 24 februarie în Ucraina, deși avalanșa de scumpiri de la energie la gaze și la restul produselor a început de aproape 2 ani, odată cu liberalizarea prețurilor.

„Avem un război nu departe de graniţele României, avem o serie de efecte negative ale acestui război pe care le resimţim în viaţa noastră de zi cu zi. (…) În acelaşi timp nu suntem singuri. Suntem în NATO şi UE. (…) Abia acum am văzut că războiul de agresiune se poate reaprinde în Europa. Am înţeles cu toţii că apartenenţa noastră la lumea occidentală înseamnă de fapt protejarea naţiunii şi a identităţii noastre naţionale”, a completat el.

Cu doar o zi în urmă, Ciucă făcea apel la populaţie să reducă risipa:

„Facem apel la populaţie să reducem risipa şi să fie bonificaţi cei care consumă mai puţin, în mod deosebit în orele de vârf, dar nu am luat încă o decizie, pentru că aşteptăm să avem un ansamblu coerent la nivelul întregii Uniuni, ca să putem să gestionăm cum se cuvine energia şi gazul pentru iarna viitoare”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version