Premierul Nicolae Ciucă a amânat, în ședința de miercuri a Guvernului, adoptarea noii Ordonanțe de urgență (OUG) care va modifica OUG 27/2022 privind plafonarea și compensarea prețurilor la energie. Motivul: proiectul de act normativ nu este încă finalizat.

Ministrul Energiei, Virgil Popescui: „Sigur că, împreună cu colegii de la Ministerul de Finanţe, cu cei de la Autoritatea de Reglementare (ANRE – n.r.) – pentru că avem de finalizat problema acelei impozitări pe tot lanţul de de producţie şi comercializare a energiei electrice – va trebui să finalizăm şi, evident, mâine, aşa cum aţi spus, să o prezentăm (ordonanța – n.r.) în cadrul Comitetului forma finală”.

Premierul anunțase deja, cu o zi în urmă, această amânare.

Noua OUG pe energie, încă în discuţii la Guvern: Ciucă: „Prefer să mai întârziem o zi; calculul preţurilor trebuie foarte bine clarificat”

Au avut la dispoziție 4 luni, iar acum trag de timp cât pot de mult, dar până la urmă nu vor avea încotro, că vine iarna.

Miercuri, la începutul ședinței Guvernului, Ciucă a spus că ordonanța va fi adoptată într-o altă ședință, care va avea loc joi:

„Un subiect care ţine de agenda publică în aceste zile este cel legat de energie, de pregătirea pentru iarnă, măsurile pe care guvernul le are în vedere astfel încât să putem să avem asigurate resursele energetice pentru iarna 2022-2023. Aşa cum am dispus, astăzi urmează să primesc Planul de iarnă de la Ministerul Energiei şi, desigur, mâine, în Comitetul interministerial, să avem elementele de analiză şi să avem concluziile analizei privind întreg procesul prin care vom aduce modificări la Ordonanţa de Urgenţă prin care compensăm preţurile la energie”.

Virgil Popescu: „Da, d-le prim-ministru, chiar când vorbeați dvs am primit planul finalizat. Acum, colegii din Ministerul Energiei pun sub forma actului normativ în aşa fel încât dumneavoastră să-l aveţi în cursul zilei de astăzi, aşa cum aţi solicitat şi la cancelaria dumneavoastră şi să-l aprobăm, dacă este avizat în timp util, peste două săptămâni”.

„Nu, aprobarea se va realiza în ședința de săptămâna viitoare, prin hotărâre de guvern”, l-a atenționat Ciucă pe Popescu.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version