„Au fost discutate măsurile pe care le vom adopta la nivelul Guvernului în ceea ce priveşte compensarea preţului la carburant. Rog Ministerul Energiei şi Ministerul Finanţelor ca în şedinţa de guvern de săptămâna viitoare să putem să adoptăm actul normativ”, a spus prim-ministrul Nicolae Ciucă, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern.

Declarația vine după ce liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marțică în Coaliție s-a decis continuarea măsurilor de compensare cu 50 de bani/litru a prețului carburanților, până la sfârșitul anului.

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a prezentat în ședința de luni seară a coaliției la guvernare impactul bugetar redus al acestei măsuri adoptate în urmă cu trei luni: 175 de milioane de lei/lună.

„Am desfăşurat mai multe activităţi de analiză atât la nivelul Guvernului, cât şi la nivelul coaliţiei, unde au reieşit o serie întreagă de demersuri pe care trebuie să le asigurăm că vor fi îndeplinite la nivelul Executivului”, a maispus Ciucă.

Guvernul va plafona și prețul la lemnele de foc, la 500 de lei/mc, timp de 6 luni – în perioada sezonului rece 2022-2023.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version