Premierul Nicolae Ciucă s-a declarat mulțumit de activitatea ministrului PSD al Apărării, Vasile Dîncu, despre care au apărut informații „pe surse” că s-ar afla pe lista miniștrilor vizați de remaniere – ceilalți fiind ministrul Energiei, Virgil Popescu (PNL) și ministrul Sporturilor, Eduard Novak de la UDMR.

„Trebuie să ne uităm la ceea ce România a reuşit să obţină la Summitul de la Madrid”, MApN fiind „o componentă importantă în demersul politico-militar”, a spus Ciucă, întrebat despre Dîncu.

„De remaniere este nevoie ori de câte ori nu se îndeplinesc sarcinile şi atribuţiile. Remanierea este un atribut al premierului şi ea va fi făcută în funcţie de rezultatele şi activitatea fiecărui ministru în parte. Până în acest moment, există pentru fiecare dintre noi (…) evaluări care pot fi considerate ca pozitive, dar şi evaluări care pot fi considerate a fi negative. MApN este un rezultat foarte bun pentru noi. (…) Am multe responsabilităţi şi instrumente la nivelul Guvernului, dar un glob de cristal nu am să pot să prezic ceea ce se întâmplă până la sfârşitul anului”, a mai afirmat premierul.

Practic, Ciucă trage de timp cu remanierea, după ce PSD i-a cerut „capul” lui Virgil Popescu de la Energie, „la pachet” cu al lui Dîncu.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version