Au trecut două săptămâni de la prezentarea în primă lectură, la Guvern, a proiectului Ordonanței de urgență (OUG) privind măsurile anti-speculă – și nimic.

Draftul trebuie pus pe masa Guvernului săptămâna viitoare, i-a cerut, miercuri, premierul Nicolae Ciucă președintelui Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu.

„În urmă cu două săptămâni, dacă nu mă înşel, aţi prezentat în primă lectură acel proiect de ordonanţă de urgenţă pentru măsuri anti-speculă. Vă rog, săptămâna viitoare, prin toate demersurile pe care le întreprindeţi împreună cu celelalte structuri guvernamentale, să avem pe agenda ordinii de zi această ordonanţă de urgenţă”, a declarat Nicolae Ciucă, la începutul şedinţei de miercuri a Guvernului.

Şeful Consiliului Concurenţei a precizat că „proiectul OUG care a fost prezentat în primă lectură e co-iniţiat de noi, Consiliul Concurenţei, cu Ministerul Economiei, e avizat de Ministerul de Finanţe, Ministerul Agriculturii şi Ministerul Justiţiei”.

„Faţă de varianta prezentată în Guvern, au fost încorporate punctele de vedere transmise de ministerele avizatoare şi avem un text final care este pe circuitul de avizare. Mai urmează după ministere, unde deja s-au încorporat punctele lor de vedere, să meargă la Comitetul Economic şi Social şi apoi poate adoptat formal, complet, de către Guvern”, a adăugat Chiriţoiu.

În paralel, se desfăşoară şi un proces de consultare cu mediul de afaceri, a mai spus el.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version