La 6 luni de la preluarea guvernării în formula „pe față”, PNL, PSD și UDMR mai au încă de instalat în posturi călduțe la stat clientela de partid.

A doua zi după ce a anunțat pe Facebook sistarea angajărilor la stat de la 1 iulie, premierul Nicolae Ciucă îi liniștește pe cei aflați în curs de a deveni bugetari, asigurându-i că „procedurile în derulare pot trece” de acest termen-limită.

„Decizia s-a luat aseară, iar acolo unde procedurile sunt în derulare, ele îşi urmează cursul, (…) chiar dacă trec de 1 iulie. Atât timp cât procedurile au început, nu putem să întrerupem procedurile”, a spus Ciucă.

El a adăugat că „în această perioadă nu urmează să discutăm problema unei reforme administrative, atât timp cât în momentul de faţă Guvernul este angajat în gestionarea unei situaţii de criză, iar în aceste condiţii avem nevoie de stabilitate”.

Guvernul Ciucă a anunțat pe Facebook noul pachet de ajutoare: Bani pentru bugetari și pensionari

La rândul său, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a spus că Ministerul Justiţiei este cel care a propus ca angajările la stat să se sisteze din 1 iulie pentru că de atunci „e posibil juridic” acest lucru.

„Eu ştiu că în timpul prim-miniştrilor Orban şi Cîţu s-au angajat vreo 14.000 de oameni la stat. (…) Fiecare minister va veni cu o evaluare în ceea ce priveşte cheltuielile salariale”, a susţinut Ciolacu.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version