PNL insistă pe comasarea unor alegeri ce vor avea loc anul viitor, iar liderul partidului, premierul Nicolae Ciucă, a anunțat joi, după ședinșa BPN, că va face o propunere în acest sens Coaliţiei.


„Este o propunere pe care am discutat-o în şedinţa de astăzi şi am decis ca la nivelul specialiştilor din partid să se analizeze care sunt elementele clare de legalitate pentru o astfel de măsură, pentru o astfel de decizie, ţinând cont că, din sondajele pe care le-am efectuat, într-o proporţie majoritară, cetăţenii îşi doresc comasarea sau mai bine zis reducerea numărului de alegeri. Dacă ne uităm la anul viitor, vom vedea că există patru runde de alegeri (europarlamentare – în mai, locale – în septembrie, parlamentare – în noiembrie și prezidențiale – în decembrie, n.r.)”, a declarat Nicolae Ciucă.

Liderul PNL a precizat, întrebat ce variantă de comasare este agreată de PNL: „Există mai multe posibilităţi, scenarii, fiecare dintre scenarii va fi analizat şi care va fi forma cea mai uşor de implementat, pe aceea o vom alege”. 

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat însă că există alte teme de dezbatere publică mai importante pentru români: „Nu cred sincer că, în acest moment, pe agenda de lucru sau de priorităţi ale românilor este comasarea alegerilor. (…) Am terminat un scenariu, cel de anticipate, acum intrăm în scenariu de comasare… Cred că mai important este ce se întâmplă în spatele meu, Autostrada Moldovei, şi cred că este cel mai important în primul rând să găsim soluţii pentru preţurile la produsele alimentare. Şi la un moment dat, cum este normal, politic vom lua decizii şi în ceea ce priveşte comasarea alegerilor. În primul rând cred că trebuie să respectăm legea

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version