Premierul Nicolae Ciucă a participat, luni, la festivitățile de deschidere a noului an școlar la Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu”, unde le-a citit de pe foaie un mesaj elevilor prezenți.

Șeful PNL a ținut să vină la Craiova, în fieful Olguței Vasilescu (PSD),  în această zi când politicienii și-au dat prin lege zi liberă, pentru deplasări în teritoriu în scop de campanie electorală

„Sunt bucuros să le urez bun venit celor care încep școala în uniformă”, și-a început Ciucă discursul, cunoscut pentru dificultățile de a vorbi liber în public. „Să alegi să-îi servești ptria de lao anumită vârstă este o onoare și o dovadă de maturitate”,  a adăugat el.

Nicolae Ciucă a fost criticat, recent, după încercarea de a se exprima direct tinerilor la Forumul Studenților Români de Pretutindeni, cărora le-a spus că situația este deja destul de complicată, astfel că ea nu trebuie complicată și mai mult prin „cuvinte și expresii”.

„Situația este și așa destul de complexă și de complicată încât nu cred că noi, astăzi, trebuie să o complicăm prin cuvinte și expresii și cred că ceea ce este cel mai important este să facem în așa fel încât să putem să creăm acel cadru prin care să facem o Românie funcțională”, a spus atunci Nicolae Ciucă.

Fraza a dispărut, ulterior, de pe site-ul Guvernului.

Ciucă a avut de mai multe ori greșeli de exprimare și gramaticale, fiind vizibil pus în dificultate la aproape orice apariție publică.

Nicolae Ciucă le-a transmis, în limbaj de lemn, și un mesaj pe pagina de Facebook a Guvernului celorlalți elevi, profesori și părinți din România, cu ocazia începutului noului an școlar.

„Rămân ferm angajat pentru concretizarea soluţiilor de sprijin pentru învăţământul românesc, inclusiv prin alocarea fondurilor”, a arătat premierul, între altele.

„Pe părinţi îi asigur că educaţia rămâne pe lista de priorităţi a acestui Guvern”

Publicăm integral mesajul premierului Ciucă:

„Începe astăzi un nou an şcolar, moment încărcat cu emoţii şi speranţe atât pentru elevi, cât şi pentru dascăli şi părinţi, care, firesc, îşi doresc pentru copii cele mai bune condiţii de învăţământ pentru a le pune în valoare calităţile şi a le asigura tuturor şanse egale în viaţă. Ultimii ani au fost o provocare majoră pentru întreg învăţământul românesc, pandemia obligând întregul sistem la o adaptare neaşteptat de rapidă la era digitală. Minusurile care au ieşit la iveală în acel context în ceea ce priveşte capacitatea de modernizare a învăţământului românesc încercăm să le corectăm printr-o nouă abordare a sistemului educaţional din România, iar schimbările pe care le-am considerat necesare, cel puţin în acest moment, se reflectă în noile legi ale educaţiei pregătite la nivelul Guvernului.

Autorităţile îşi propun prin aceste legi să readucă învăţământul românesc în top, pentru că există o generaţie tânără cu mare potenţial.

Copiii şi tinerii români au dovedit că ştiu şi sunt dornici să facă performanţă, iar responsabilitatea noastră, ca factori decizionali, este să le oferim condiţiile pentru a se dezvolta în domeniile în care se simt cei mai buni. Prin modificările pe care le propunem în materie de învăţământ preuniversitar, actul educaţional trebuie să ţină cont de potenţialul şi aptitudinile elevului, pentru a-i oferi fiecăruia şansa ca drumul pe care şi-l va alege în viaţă să fie cel în care poate performa. Ne dorim să oferim fiecărui copil dreptul la educaţie. Pentru ca niciun elev să nu fie lăsat în urmă am dezvoltat programele destinate reducerii abandonului şcolar şi susţinerii copiilor din medii defavorizate. Pentru reducerea decalajelor în nivelul de pregătire avem în vederea introducerea unor programe care să ajute la consolidarea cunoştinţelor.

Atingerea obiectivelor propuse prin proiectul „România educată” “necesită aşezarea învăţământului românesc pe principii noi care să asigure accesul la educaţie de calitate şi să valorifice potenţialul uman al României”.

„Ca prim-ministru, rămân ferm angajat pentru concretizarea soluţiilor de sprijin pentru învăţământul românesc, inclusiv prin alocarea fondurilor de care este nevoie. Un rol extrem de important în acest proces revine şi personalului din sistemul de învăţământ. Avem multe exemple de oameni dedicaţi misiunii pe care şi-au ales-o în viaţă, de a forma generaţiile tinere, iar munca lor vedem deseori cum este răsplătită cu performanţe obţinute de elevii lor în competiţii de anvergură internaţională. Le mulţumesc pentru contribuţia pe care o are fiecare dintre ei la recunoaşterea învăţământului românesc în lume, profesori şi elevi deopotrivă! La început de an şcolar, vă urez, dragi elevi, succes şi note bune! Profesorilor le doresc ca activitatea didactică să le aducă cât mai multe satisfacţii, iar pe părinţi îi asigur că educaţia rămâne pe lista de priorităţi a acestui Guvern”

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version