Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi dimineață, că a cerut „tragerea la răspundere a celor vinovați” de scumpirea explozivă a carburanților și „sanctiunile cele mai severe”, după ce prețurile au depășit 11 lei/litru la pompă, ajungând chiar la 13 lei, în unele localități.

Ministrul Virgil Popescu nu pare impresionat de cozile la benzinării: „Acel preț de 11 lei/litru este nejustificat”

În București, cele mai mari prețuri urcaseră la 9,59 lei/litru, joi dimineață.

Amintim că premierul i-a convocat joi la Palatul Victoria pe președinții ANPC – Horia Miron Constantinescu, ANAF – Mirela Călugăreanu, și Consiliului Concurenței – Bogdan Chiriţoiu,, precum și pe ministrii Energiei – Virgil Popescu, și al Economiei, – Florin Spătaru, pe tema situației din benzinării și a controalelor anunțate aseară.

Scumpirea carburanților: Ciucă și-a amintit că a promis acum 3 săptămâni „un pachet de măsuri aproape finalizat”

La finalul întâlnirii, Ciucă a citit de pe foaie câteva fraze:

„ANAF, ANPC și Consiliul Concurenței au demarat investigații pentru a lua măsurile de stopare a oricăror practici ilegale abuzive care nu au justificare reală economică. Am cerut tragerea la raspundere a celor vinovați și sanctiunile cele mai severe pentru cei care vor sa genereze instabilitate.

Statul român are obligaţia de a-şi proteja cetăţenii, de a proteja economia, mai ales în această perioadă complicată provocată de invazia militară rusă în Ucraina. Nu voi permite nimănui să profite de această situaţie, pentru ca din lăcomie sau orice alte motive să încerce să destabilizeze economia ţării şi viaţa cetăţenilor. Instituţiile responsabile vor fi ferme în verificările pe care trebuie să le facă şi vor da sancţiuni drastice celor care încalcă legea”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version