Pe fondul înmulțirii protestelor șoferilor la benzinării și a amenințării transportatorilor cu blocarea activității stațiilor de alimentare, premierul Nicolae Ciucă se face că rezolvă problema scumpirii carburanților.

Soluționarea creșterilor de preț este însă doar de formă, Ciucă anunțând că „dorește” să-i ceară ministrului Energiei, colegul său din PNLVirgil Popescu – protejat ca și el al președintelui Klaus Iohannis -, dar și ministrului PSD al Finanțelor, Adrian Câciu, să „verifice elementele de preț” la pompă.

„Doresc să cer Ministerului Energiei şi Ministerului Finanţelor să verifice elemente de preţ la carburanţi astfel încât să putem să avem o decizie la nivelul Guvernului privind modul în care s-a ajuns la acest nivel al preţului la carburanţi”, a declarat premierul, la începutul ședinței de joi a Guvernului. 

În opinia sa, Ordonanța de urgență (OUG) privind măsurile împotriva speculei, act normativ ca va fi adoptat joi, va rezolva asigurarea unui cadru „cât se poate de bine reglementat şi onest între cerere şi ofertă”, pentru a putea combate „orice creştere artificială a preţurilor”.

UPDATE! Transportatorii amenință cu blocarea benzinăriilor și cer Guvernului Ciucă: „Plafonați urgent prețurile carburanților!”

Prețurile carburanților au crescut cu 40%, în ultimele luni și aproape s-au dublat, față de anul trecut.  

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version