S-a elucidat misterul participării lui Tudor Ciuhodaru la mitingul de Valentine’s Day organizat de George Simion: europarlamentarul a părăsit partidul, după ce a pierdut sprijinul PSD pentru un nou mandat, și a intrat în AUR, care îl susține pentru Primăria Iași împotriva edilului penal Mihai Chirica (PNL).

Anunțul a fost făcut, luni, de liderul AUR, George Simion, care i-a cerut lui Marius Bodea, de la USR, să-şi retragă candidatura şi să facă alianţă cu AUR pentru a nu „împărţi voturile ieşenilor”.

PSD Iaşi l-a desemnat candidat la europarlamentare pe medicul Lucian Eva, coleg cu Ciuhodaru și manager al Spitalului de Neurochirurgie Iaşi.

Tudor Ciuhodaru este un veritabil traseist: a fost ales deputat pe listele PSD în anul 2008, iar în 2012 a obținut un nou mandat, însă pe listele PPDD, după care a trecut la UNPR, apoi a revenit în PSD și a câștigat un mandat de europarlamentar, în 2019.

Echipei AUR Iaşi i s-a alăturat şi deputatul Marius Ostaficiuc, care a acuzat „măsurile dictatoriale” din PSD.

„Sunt un politician de cursă lungă, un luptător. Am fost de 23 de ani în PSD. Din momentul în care a venit Mihai Chirica în PSD, partidul s-a dus la vale. (…) Am ajuns să văd la AUR mai multe obiective de stânga, mai multe acţiuni sociale decât face PSD astăzi. Pentru că se gândesprecizat Ostaficiuc, în conferinţade presă.

De asemenea, AUR a precizat luni, într-un comunicat de presă, că s-au alăturat partidului, recent, peste 150 de primari, viceprimari, consilieri judeţeni şi locali, „sătui de incompetenţa PNL-PSD”. 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version