“În semn de apreciere pentru curajul, altruismul şi dăruirea de care au dat dovadă în timpul tragicului eveniment de la Club Colectiv”, Claudiu Petre şi Adrian Rugină au fost decoraţi post-mortem de preşedintele Klaus Iohannis.

adrian rugina
Adrian Rugină

În decretele de decorare semnate astăzi de şeful statului, scrie că cei doi “au încercat salvarea mai multor vieţi cu preţul sacrificiului suprem”.

Toboşarul trupei Bucium, Adrian Rugină (38 ani), a ieşit printre primii din Colectiv după izbucnirea incendiului dar s-a întors în club pentru a salva alte persoane, potrivit relatărilor de pe pagina sa de Facebook.

Bloggerul Claudiu Petre (36 de ani) a fost identificat cu greu, din cauza arsurilor, la Institutul Naţional de Medicină Legală.

Cu o corpolenţă atletică, el reuşise să scape din incendiu dar s-a întors în fumul negru ca să ajute o fată pe care a scos-o din club, după care s-a întors să salveze şi alţi oameni.

Martorii spun că acesta reuşise să iasă şi a doua oară, dar că se vedea că era afectat de incendiu, astfel că a fost urcat într-o ambulanţă, unde i s-au acordat îngrijiri. Din acel moment, acesta nu a mai fost văzut, iar familia şi prietenii l-au căutat peste 30 de ore atât la INML, cât şi la toate spitalele unde fuseseră aduşi răniţi, el nefiind găsit.

Abia ieri dimineaţă, Claudiu Petre a fost identificat la IML, fiind de nerecunoscut chiar şi pentru familie.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version