Coaliția PNL, PSD și UDMR din Camera Deputaților – for decizional, condus de liderul PSD Marcel Ciolacu – a adoptat, miercuri, modificările la Codurile penale operate cu o zi înainte de Comisia juridică condusă de Laura Vicol (PSD): abuzul în serviciu rămâne fără prag valoric, iar interceptările Serviciilor secrete sunt din nou admise în procesele penale, deși ambele prevederi au fost deja declarate de CCR neconstituționale, în urmă cu câțiva ani. 

La loc comanda! Abuzul în serviciu fără prag valoric și interceptări SRI în dosare DNA – deja trântite de CCR – au fost adoptate de Comisia „Vicol” a Camerei

Modificările la Codul Penal (191 voturi „pentru”, 55 împotrivă și 12 abțineri) și cele la Codul de Procedură Penală (168 de voturi „pentru”, 75 contra, 20 abțineri) au trecut fără a fi supuse dezbaterii pe articole.

Noile legi vor fi trimise la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Amintim că, săptămâna trecută, majoritatea PNL-PSD-UDMR din Senat adoptase un prag valoric de 250.000 de lei (50.000 de euro) pentru incriminarea abuzului în serviciu, lucru care a stârnit un imens scandal.

OUG 13, reinventată de Senatul condus de Gorghiu: Prejudiciul sub 250.000 de lei nu este abuz în serviciu!

Ca să stingă scandalul, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a propus un prag de 9.000 de lei. 

Predoiu sare să stingă scandalul generat de votul PNL pentru „varianta OUG 13-Dragnea”: Prag de 9.000 de lei la abuzul în serviciu

Dar acest lucru s-a întâmplat după ce Marcel Ciolacu i-a cerut imperativ lui Predoiu să propună un prag valoric.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version