Codruţ Şereş, fostul ministru al Economiei, apare luni în faţa magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

sursa foto ziuaconstanta.ro
sursa foto ziuaconstantaro

Este de aşteptat ca membrii completului de judecată să dea o decizie definitivă în dosarul Hidroelectrica, dosar în care Codruţ Şereş a fost condamnat iniţial, anul trecut, la patru ani de închisoare cu executare, pentru complicitate la abuz în serviciu.

Procurorii DIICOT, care au instrumentat cazul, susţin că Şereş a ascuns activităţile ilegale ale conducerii Hidroelectrica, activităţi în urma cărora instituţia a fost prejudiciată cu cel puţin 165 de milioane de dolari.

Şereş fusese trimis în judecată şi pentru constituirea unui grup infracţional organizat, dar a fost achitat pentru această infracţiune.

Alături de fostul ministru al Economiei, în acest dosar mai sunt implicaţi Eugen Pena, Traian Oprea şi George Asan, foşti şefi ai Hidroelectrica, toţi condamnaţi la câte cinci ani de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu în formă calificată, Nicolae Opriş, condamnat la patru ani de închisoare cu executare, şi Victoria Geormăneanu şi Georgeta Iosif, ambele condamnate la patru ani de închisoare cu suspendare.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version