Elena Udrea, fostul ministru al Dezvoltării, a fost salvată de cătuşe pe jumătate de colegii deputaţi: aceştia au aprobat cu 123 de voturi “pentru” şi 117 “împotrivă” cererea DNA de reţinere a ei, dar au respins cu 115 voturi “pentru” și 105 “împotrivă” arestarea.  

udrea2

Update III: In cele din urma, dupa un tamtam urias, s-a decis ca Elena Udrea poate fi urmarita penala si retinuta, dar nu si arestata. Insa ministrul Dezvoltarii are posibilitatea sa conteste circul din

UPDATE 17.30: La solicitarea deputaţilor PNL s-a trecut la renumărarea voturilor în privinţa cererii de reţinere a Elenei Udrea. S-a ajuns la un rezultat de 123 de voturi “pentru”, ceea ce ar însemna că Elena Udrea ar putea fi reţinută de procurorii DNA. Totuşi, ţinând cont de circumstanţe, este foarte posibil ca votul să fie declarat NUL. Interesant este că cei de la PNL susţin că Elena Udrea poate fi reţinută, iar cei de la PSD neagă această variantă, deşi Liviu Dragnea a votat cu bilele la vedere pentru reţinerea şi arestarea fostului ministru al Dezvoltării.

UPDATE: Există posibilitatea ca votul pentru reţinerea şi arestarea Elenei Udrea să fie reluat, după ce s-a constatat că mai mulţi deputaţi au încurcat bilele şi urnele. Însă reluarea votului nu se mai poate face dintr-un motiv incredibil: cei mai mulţi dintre deputaţi au plecat deja la treburile lor.

Udrea, care este acuzată de procurori că a luat şpăgi de milioane de dolari,  se declară nevinovată şi a ţinut un discurs de mai bine de 30 de minute în faţa colegilor deputaţi, dar nu a reuşit să-i înduplece pe aceştia.

Prima dată s-a votat încuviinţarea ridicării imunităţii parlamentare şi începerea urmăririi penale pe numele Elenei Udrea, aceasta fiind votată masiv, cu 193 de voturi “pentru” şi 106 voturi “împotrivă”.

Udrea este acuzată de comiterea mai multor infracţiuni, inclusiv de încasarea unor şpăgi de milioane de dolari.

Fostul ministru al Dezvoltării susţine însă că este nevinovată şi că dosarul a fost demarat după ce Ana Maria Topoliceanu a depus un denunţ împotriva ei pentru a scăpa de propriile probleme pe care le are cu legea.

Vă reamintim că membrii Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor au dat aviz pozitiv pentru începerea urmăririi penale, dar nu şi pentru reţinerea şi arestarea Elenei Udrea.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version